
Zserbótekercs - Recept
A gluténmentes zserbótekercs a hagyományos zserbó ízvilágát hozza el modern, könnyed formában. Ez a különleges desszert tökéletes választás azok számára, akik ételérzékenységük ellenére sem szeretnének lemondani a gazdag dió, az édes lekvár és a csokoládé ellenállhatatlan harmóniájáról. Ünnepi asztalra és hétköznapi kényeztetésre is tökéletes!
Zserbótekercs
Nehézség:
Előkészület: 5 perc
Sütési idő: 35 perc
|
Tészta:
Töltelék:
Díszítés: |
|
|
|
1. lépés Keverjük össze a hozzávalókat ami a tésztához kell. 2. lépés Folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe 10 percre. 3. lépés Nyújtsuk ki kb 30x40 es téglalapra. 4. lépés Kenjük meg lekvárral és szórjuk meg a darált dióval. 5. lépés Tekerjük fel,majd előmelegített Sütőben süssük 180 fokon 35 percig. 6. lépés Amikor kihűlt olvasszuk meg a 80 g étcsokit egy kis kókuszolajjal és csörgess rá. Fehércsokival is díszíthetjük. |
https://www.instagram.com/greti_555/
https://www.youtube.com/@Gretu55
https://www.tiktok.com/@gretacake5
A gluténmentes zserbótekercs a hagyományos zserbó ízvilágát hozza el modern, könnyed formában. Ez a különleges desszert tökéletes választás azok számára, akik ételérzékenységük ellenére sem szeretnének lemondani a gazdag dió, az édes lekvár és a csokoládé ellenállhatatlan harmóniájáról. Ünnepi asztalra és hétköznapi kényeztetésre is tökéletes!