Mályvacukros teasütemények csoki bevonattal.
A teasütemények az egyik kedvenc édességünk. Most 3 íz közül választhatsz!
HOZZÁVALÓK:
- Bevonathoz:
300 g 40%-os étcsokoládé apróra vágva - Tésztához
- 150 g sima liszt
- 50 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 50 g lágy vaj
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál dupla tejszín
Töltelékhez
- 50 g porcukor
- 3 szabadtartású tojás, fehérje
- 150 g/51/2 oz porcukor
- 2 evőkanál aranyszirup vagy helyette agave szirup vagy juharszirup
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 2 ek fagyasztva szárított málna + rózsaszín ételfesték
- 1 tk borsmenta kivonat + zöld ételfesték
ELKÉSZÍTÉS
A liszteket, a sütőport és a sót összekeverjük, belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejszínt, hogy az egész összeálljon. Nyújtsuk ki a keveréket 5 mm vastagra, majd vágjunk ki 15 kört, a csokoládé formáival azonos méretűt vagy valamivel nagyobbat.
Hűtsük le 30 percig, majd süssük 170 fokon 10 percig. Azonnal vegyük le a sütőlemezről, és tegyük rácsra hűlni.
Olvasszunk fel 150 g csokoládét egy tálban, forrásban lévő víz felett. Ha felolvadt, vegyük le a tűzről, és öntsük bele a maradék 150 g-ot – addig keverjük, amíg az összes csokoládé elolvad.
Várjuk meg, amíg a csokoládé kezd besűrűsödni, majd kanalazzuk a félgömb formákba, és egy kanál hátával kenjük körbe. Tegyük félre a csokis tálat a maradék csokoládéval.
Töltelék elkészítése:
Tegyük a mályvacukor töltelék összes hozzávalóját az aromák kivételével egy tálba
egy fazék forrásban lévő víz fölé.
Melegítsük a tölteléket, amíg az összes cukor fel nem oldódik, és a keverék habos lesz - körülbelül 10 percig, habverővel keverve, hogy a tojás ne főjön meg.
Levesszük a tűzről, és elektromos habverővel addig keverjük, amíg kemény habot kapunk. Osszuk három részre, ízesítsük és színezzük ki mindegyik adagot, majd tegyük a keveréket egy-egy habzsákba.
A mályvacukrot a csokoládé félgömbökbe adagoljuk, majd a mályvacukor tetejére helyezzük a kerek kekszeket.
A csokis tálat ismét forró víz felett melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről, és tegyük a tálba az utolsó 50 g apróra vágott csokoládét – keverjük olvadásig.
A csokoládét a kekszekre öntjük és rásimítjuk egy palettakéssel, majd hűtőbe tesszük dermedésig. Ha meghűlt, vegyük ki a teasüteményeket a formájukból, és ha szükséges, vágjuk le az alját, hogy tökéletes kerek formát kapjunk.
Ha nem kapunk arany szirupot otthon elkészíthető ez is a következőképpen:
ARANY SZIRUP recept házilag, 300 ml sziruphoz
Hozzávalók:
- 500 ml víz
- 400 g cukor
- fél citrom
A karamellhez: - 100 g cukor
- 2 evőkanál víz
ELKÉSZÍTÉS:
A 100 g cukrot és 2 evőkanál vizet összekeverjük, karamellizáljuk,
majd felöntjük az 500 ml vízzel és a 400g cukorral, beledobjuk a citromot. Kb. 20-25 percig forraljuk a szirupot, majd kivesszük a citromot, a folyadékot pedig befőttes üvegbe öntjük, és megvárjuk, amíg kihűl.
Az alábbi LINKEN pedig jobban megismerheti ezt a csodás süteményt!