
Pisztácia rajongók, készüljetek fel: Ez most 100%-ban komoly!
Fedezd fel a 100% pisztáciakrém gazdag és természetes ízét! Ez a tiszta, adalékmentes krém tökéletes választás pirítósra, süteményekhez vagy akár gyümölcsök mellé. A pörkölt pisztácia intenzív, diós aromája különleges élményt nyújt minden falatban. Ráadásul tele van fehérjével, egészséges zsírokkal és antioxidánsokkal, így nemcsak finom, de tápláló is. Emeld új szintre ételeid minőségét ezzel a prémium pisztáciapasztával
A 100% pisztáciakrém egészségre gyakorolt hatásai:
- Gazdag fehérjeforrás: Támogatja az izomtömeg építését és fenntartását.
- Egészséges zsírok: Csökkenti a koleszterinszintet és védi a szív- és érrendszert.
- Antioxidánsok: Segít a sejtek védelmében a szabadgyökök ellen.
- Magas rosttartalom: Elősegíti az emésztést és a jóllakottság érzését.
- Vitaminok és ásványi anyagok: Támogatja az immunrendszert és az idegrendszert.
- Alacsony glikémiás index: Stabilizálja a vércukorszintet.
Ha fontos az állandó minőség
A kész pisztáciakrém választása jelentős előnyöket kínál a cukrászatban, hiszen időt takarít meg a feldolgozási folyamat során, és biztosítja a folyamatos minőséget. Emellett gazdag íze és krémes állaga különleges ízélményt nyújt, amelyet könnyedén felhasználhatsz különféle édességekben.
Milyen ízvilággal képez tökéletes egységet a pisztácia?
- Málna: Az édes-savanyú málna frissítő kontrasztot ad a krémes pisztáciapasztának, így nagyszerűen illik tartákhoz és macaron töltelékhez.
- Eper: Az eper édes, friss íze és élénk színe vonzó kiegészítést jelenthet a pisztáciás desszertekhez, például mousse-okban vagy rétegezett tortákban.
- Fekete áfonya: A fekete áfonya gazdag íze és enyhe savanyúsága remekül harmonizál a pisztáciával, így különösen ízletes lehet tortákban és süteményekben.
- Körte: A körte lágy, édes íze jól kiegészíti a pisztáciát, különösen, ha fűszerekkel, mint például szerecsendióval párosítjuk, ízletes tartákban.
- Szeder: A szeder gazdag íze és enyhe savanyúsága kiválóan illik a pisztáciás desszertekhez, és jól működik macaronokban vagy tortákban is.
Ezek a gyümölcsök nemcsak ízben, hanem textúrában is gazdagítják a pisztáciás desszerteket, így különleges élményt nyújtanak.
Hoppá, és hoztunk egy kis receptet is Nektek <3
Pisztácia ganache készítése:
Hozzávalók:
- 30 g - Víz
- 5 g - Zselatin por
- 90 g - Tejszín (min 30% állati eredetű habtejszín)
- 90 g - Fehér csokoládé (finomra vágva)
- 90 g - Fibelle pisztáciakrém
- 265 g - Tejszín (min 30% állati eredetű habtejszín)
Elkészítés:
A tejszínes csokoládé ganache elkészítése remek módja annak, hogy egy különleges desszertet varázsolj a konyhádban. Kezdj azzal, hogy egy kis tálban összekevered a vizet és a zselatin port, majd tedd félre. Önts 90 g tejszínt egy lábasba, és forrald fel, miközben a fehér csokoládét egy nagy keverőtálba teszed. Amikor a tejszín felforrt, öntsd rá a csokoládéra, és egy szilikon spatulával keverd simára. Olvaszd meg a zselatint a mikróban körülbelül 10 másodpercig, majd keverd a ganache-hoz. Ezután adj hozzá pisztácia pasztát ízlés szerint, majd a maradék tejszínt is, és keverd össze alaposan. Végül fedd le műanyag fóliával, és tedd a hűtőszekrénybe legalább 3 órára, hogy a ganache megszilárduljon és krémes állagot kapjon.
(Forrás: https://howtocuisine.com/products/pistachio-eclair)
Amennyiben prémium és természetes alapanyagokat szeretnél használni a sütésedhez keresd a Fibelle termékeket a webáruházunkban. Mi és partnerink is jószívvel ezeket ajánlják.