Maxi King Torta - Recept
Ez a recept egy gazdag és krémes Maxi King tortához, amely a népszerű snack sütemény ízvilágát idézi meg. Csábító csokoládéréteg, lágy karamell, és selymes krémtöltelék teszik ezt a tortát ellenállhatatlan desszertté bármilyen különleges alkalomra!
Maxi King Torta
Nehézség: Előkészület: 30 perc Sütési idő: 35 perc
Hozzávalók |
|
Eszközök |
|
Elkészítés |
1. Melegítsük elő a sütöt 180C-ra also felső sütésen
2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a vaniliás eritrittel
3. A sárgáját egy villa segítségével felverjük
4.A sárgáját a kemény habhoz keverjük
5. 200g Fibelle Piskótakeverék lisztet kimérünk, hozzá adjuk a sütőport és a Toffee aromát és a kész egyveleghez forgatjuk
5. Sütőpapírral bélelt torta formába öntjük (lesimitjuk)
6. Az előmelegített sütőben 35perc alatt készre sütjük
Krém:
1. A vaniliás pudingot felfőzzük a maradék Fibelle Kókuszkrémmel (amennyiben ízesített a puding úgy nem kell hozzá édesítő, ízesítettlen puding esetében 2ek eritritet szoktam hozzá adni)
3. Sűrűre főzzük, és egy tányérba öntve, folpacckal letakarva (megelőzve a bőrösödést) hűtőben pihentetjük egy éjszakát, de legalább 4 órát
4. Miután kihült, kézi robotgéppel, 2ek mascarpone hozzá adásával csomómentes krémmé keverjük.
5. Külön keverő tálban felverjük a hideg habtejszínt és apránként hozzá keverjük a vaníliás krémet, figyelve a gép sebességére , megelőzve a tejszín kicsapódását
6. A Vaniliás krémből kb. negyed részét félre teszem és ehhez adok 1 pici tejszínes mogyoró aromát
Karamell szirup:
1. 2ek eritritet, 2ek mézet, és az 1ek vizet lassú tüzön , állandó kevergetés mellett össze forralom (amíg az eritrit feloldódik)
2. Hozzá adom a 2ek Fibelle Kókuszkrémet, az 1ek Fibelle Kókuszolajat, illetve a Fractal Toffe Aromát, és sűrű kevergetés mellett szirupot főzők belőle, míg aranybarna színt nem kap
3. Egy hőálló üvegbe töltöm , és vissza hűttöm
Torta össze állítása , betöltése :
1. A piskótát 3 részre vágom
2. Torta keretbe helyezem az első réteget, amit körbe vonok vax fóliával
3.A krémeket külön habzsákba töltöm, aminek a végére kör alakú rést vágok, és elkezdem körbe haladva betölteni a tortát, váltva a két krémet a körökben
4.A krém réteg tetejére kiskanál segítségével karamell szószt csurgatok, illetve megszórom ízlés szerint tört mogyoróval
5. Jöhet a következő 2 réteg piskóta , ugyan ezzel az eljárással
6. A torta felső rétegét vékonyan megkenem a vaniliás tejszínes krémmel, és pár órára hűtőben kifagyasztom
7. A fagyasztás után a tortáról leemelem a keretet, illetve leveszem a vax fóliát és elkezdem burkolni a vaniliás krémmel, hütőben ezt is kifagyasztom
8.A csokit, a kókusz olajjal mikróban olvasztom (5mpenként megállítva, keverve)
9. Egy kiskanál segítségével óvatos mozdulatokkal a torta szélére csurgatom, majd a maradék csokit a torta tetejére öntve egyenletesen elsimítom. Majd a karamell szószt ugyan így az oldalára csurgatom.Hűtöbe helyezem pár percre , míg a csoki megszilárdul
10.A tetejét Díszítésként karamell szósszal csurgatom még, illetve tört mogyorót szórok rá. A maradék vaniliás krémből rózsákat nyomok a torta tetejére, illetve ráhelyezem a díszítő elemeket.
|
Ez a recept egy gazdag és krémes Maxi King tortához, amely a népszerű snack sütemény ízvilágát idézi meg. Csábító csokoládéréteg, lágy karamell, és selymes krémtöltelék teszik ezt a tortát ellenállhatatlan desszertté bármilyen különleges alkalomra!
https://www.tiktok.com/@kataszeibert