
Karácsonyi csillagokkal díszített panettone - Recept
Ez a panettone a karácsony klasszikus ízeit hozza az ünnepi asztalra, miközben egyszerű elkészíthetősége mindenkit bátorít a sütésre. Tökéletes választás, ha egy látványos és ízletes desszerttel szeretnéd meglepni a családot az ünnepek alatt!
Karácsonyi csillagokkal díszített panettone
Nehézség:
Előkészület: 60 perc
Sütési idő: 55-60 perc
|
Tészta:
Díszítés:
|
|
1. lépés Oldd fel az élesztőt a meleg vízben, majd keverd össze 60 g liszttel. Fedd le a tésztát egy kendővel, és hagyd pihenni körülbelül 2 órán át. A megkelt élesztős alapra szitáld rá 120 g lisztet, majd keverd hozzá a cukor és a vaj felét, valamint egy kevés meleg tejet. Dolgozd össze a tésztát, és hagyd kelni fóliával lefedve körülbelül 2 órán keresztül. |
2. lépés Add hozzá a megkelt tésztához a maradék lisztet és vajat. Ezután dolgozd bele a tojássárgáját, a vaníliát és a maradék cukrot. Kezd el gyúrni, fokozatosan adagolva hozzá a tejet és az aromát. A gyúrás végén adj hozzá egy csipet sót. Alaposan gyúrd át a tésztát kézzel, majd keverd bele a kandírozott gyümölcsöket és a mazsolát. Addig dolgozd a tésztát, amíg sima és puha nem lesz (a tésztának jól el kell válnia az edény falától). Fontos, hogy a gyúrás során ne adj hozzá több lisztet. |
3. lépés Helyezd a tésztát a formába, takard le egy kendővel, és hagyd újra kelni körülbelül 2 órán keresztül. A kelesztés után vágj keresztet a tészta tetejére, majd süsd 170 °C-on körülbelül 55-60 percig. |
4. lépés A sütőből kivéve helyezd bele a sütőtűt (Spillone) a panettone aljába, és fordítsd fejjel lefelé, hogy kihűljön. |
5. lépés Olvaszd fel a barna cukrot a vízben, jól keverd össze, majd öntsd rá a panettone tetejére. Díszítsd gyöngyökkel vagy más kész dekorációs elemekkel. |
Ez a panettone a karácsony klasszikus ízeit hozza az ünnepi asztalra, miközben egyszerű elkészíthetősége mindenkit bátorít a sütésre. Tökéletes választás, ha egy látványos és ízletes desszerttel szeretnéd meglepni a családot az ünnepek alatt!