
Glutén- és tejmentes Kókuszkocka - Recept
A glutén- és tejmentes kókuszkocka egy olyan desszert, amely egyszerre idézi a régi idők meghitt emlékeit, és nyit utat a modern táplálkozás igényei felé. Tökéletes kényeztetés azok számára, akik az ünnepi asztalon is figyelnek az ételérzékenységekre.
Glutén- és tejmentes Kókuszkocka
Nehézség:
Előkészület: 10 perc
Sütési idő: 20 perc
|
Tésztához:
Máz:
Forgatás:
|
|
|
|
1. lépés Mérjük egy tálba a tészta hozzávalói közül a következőket: tojás, vegán vaj, porcukor, méz. Keverjük kézi mixerrel csomómentesre. 2. lépés Keverjük el a lisztet a sütőporral. 3. lépés A sütőporos lisztet kezdjük el keverés közben hozzáadagolni a masszához, felváltva a növényi tejjel, amíg csomómentes, ragacsos, de még önthető tésztát nem kapunk. 4. lépés Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük. 175fokon kb 20-22percig sütjük. 5. lépés Közben egy lábasba kimérjük a csokimáz hozzávalóit és összemelegítjük, nem forraljuk, csak addig melegítjük, míg egynemű nem lesz a máz. 6. lépés Ha kihűlt a piskóta, felszeleteljük kockákra, belemártjuk a csokiba, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. |
https://www.tiktok.com/@_gabriellapeko_
A glutén- és tejmentes kókuszkocka egy olyan desszert, amely egyszerre idézi a régi idők meghitt emlékeit, és nyit utat a modern táplálkozás igényei felé. Tökéletes kényeztetés azok számára, akik az ünnepi asztalon is figyelnek az ételérzékenységekre.