Modellező eszköz
A modellező eszközök különféle funkciókkal és formákkal rendelkeznek, így azok alkalmazásával a cukrászok egyedi és részletes tortadíszeket tudnak készíteni.
A golyózó eszközök apró golyók vagy domborulatok létrehozására szolgálnak a fondantban vagy marcipánban. Különböző méretekben érhetőek el, és gyakran dupla végűek, minden végén más-más méretű golyóval.
A csontozó eszközökkel mélyedéseket, íveket és görbületeket hozhatunk létre. Ezek az eszközök tökéletesek arra, hogy természetesnek tűnő formákat és textúrákat készítsünk, például virágok szirmainak kidolgozásához.
A virág szirom erező eszközök a virágszirmok természetes megjelenésének megalkotását teszik lehetővé. Ezzel az eszközzel finom erezeteket és részleteket hozhatunk létre a cukorból készült virágok szirmain.
A fodrozó eszközök olyan különleges mintákat hoznak létre, amelyek hullámokat, fodrokat vagy rücskös mintázatokat képeznek. Ideálisak a fondant vagy marcipán szegélyének díszítéséhez.
Összefoglalva, a modellező eszközök lehetővé teszik a cukrászok számára, hogy a tortadíszítés során részletes, természetesnek tűnő formákat és textúrákat hozzanak létre, megadva ezzel a tortáknak a végső, személyre szabott megjelenést.