
Csokis Karácsonyfa - Recept
Ez a recept egy látványos és ínycsiklandó csokoládés fenyőfa elkészítéséhez készült, amely tökéletes desszert az ünnepi asztalra. A gazdag kakaós kekszalap harmonikusan egészül ki a ropogós diófélékkel és a hóhatású royal icing díszítéssel, miközben a mikulásvirágok és magyal levelek kreatív dekorációja egyedi konyhai műalkotássá varázsolja. Egy igazán édes élmény, amely nemcsak az ízlelőbimbókat, hanem az ünnepi hangulatot is elvarázsolja!
Csokis Karácsonyfa
Nehézség:
Előkészület: 60 perc
Sütési idő: 0 perc
|
Dekorációhoz
|
|
1. lépésEgy tálban morzsold össze nagyjából a száraz kekszeket. 2. lépésKeverd össze alaposan az összes hozzávalót, amíg egységes masszát nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá néhány csepp tejet, hogy a morzsák egyenletesen eloszoljanak. 3. lépésHasználj speciális fenyőfa alakú formát, és töltsd meg a keverékkel, jól lenyomkodva. Helyezd a hűtőszekrénybe legalább 3 órára. 4. lépésA megadott idő elteltével vedd ki a formát, nyisd szét az oldalait, és enyhe kéznyomással óvatosan emeld ki a fát. Helyezd egy állványra vagy munkafelületre. 5. lépésSpatulával simítsd el az oldaláról a felesleget, és igazítsd ki a széleket. 6. lépésKözben készítsd el a royal icingot: egy tálban keverj össze 75 g porcukrot 15 ml hideg vízzel, amíg közepes sűrűségű, dekorációra alkalmas mázat nem kapsz. Töltsd habzsákba adapteres díszítőcsővel. 7. lépésSzórd be a fenyőfát úgy, hogy a royal icingot csepegtesd rá, és hóhatást kelts. |
Ez a recept egy látványos és ínycsiklandó csokoládés fenyőfa elkészítéséhez készült, amely tökéletes desszert az ünnepi asztalra. A gazdag kakaós kekszalap harmonikusan egészül ki a ropogós diófélékkel és a hóhatású royal icing díszítéssel, miközben a mikulásvirágok és magyal levelek kreatív dekorációja egyedi konyhai műalkotássá varázsolja. Egy igazán édes élmény, amely nemcsak az ízlelőbimbókat, hanem az ünnepi hangulatot is elvarázsolja!