Teflon sütőfólia: ezért érdemes kipróbálni!
Szinte minden konyhában találkozunk legalább egy tepsivel. Legyen szó húsok, sütemények, zöldségek elkészítéséről, ezek a tepsik vagy serpenyők általában tökéletesen és hibátlanul végzik feladatukat. De vajon ezek a tepsik el vannak látva tapadásmentes bevonattal? Mivel egy tapadásmentes bevonat nagyban megkönnyíti a főzést, megakadályozza a ragadást, és sokkal egyszerűbbé teszi az utólagos tisztítást, nem mindegy milyen bevonatú kellékeket használunk a sütéshez, főzéshez. Nézzünk meg egy tartós, tapadásmentes, zsír és olaj felhasználása nélkül használható, ráadásul könnyen tisztítható alternatívát!
NaDoJo Teflon Sütőfólia
Sütemények és zöldségek sütésekor egyesek sütőpapírral vagy alufóliával bélelik ki a tepsijüket, hogy megakadályozzák, hogy az étel hozzáragadjon a főzőfelülethez. Alternatív megoldásként azonban sok házi és profi szakács egyaránt teflon sütőfóliához fordul. A tapadásmentes Teflon gátat képez a serpenyő fémje és a hozzávalók között, ami megkönnyíti az összetevők felszabadulását sütés vagy pörkölés után. Hasznosak azoknak a szakácsoknak, akik nem akarnak azzal foglalkozni, hogy lekaparják az ételt a tepsiről, megtisztítsák az olajfoltos serpenyőket vagy pazarolják a fóliát és a sütőpapírt, hiszen egy teflon sütőfólia többször is használható.
Mi is az a teflon?
A teflon régóta hevesen vitatott anyag, amelyről sokan azt állítják, hogy rákot okoz, és káros az általános egészségre. Noha vannak olyan vegyi anyagok, amelyeket a Teflon előállításához használnak, és amelyeket potenciális rákkeltőnek tekintenek, magában a teflonban nincsenek tényleges rákot okozó vegyületek az előállítás után. A rákkeltő anyag a perfluoroktánsav vagy PFOA. Ezt a savat a teflon előállításához használják, de maga a sav nincs benne a végtermékben. A teflon nem okoz rákot, és rengeteg tanulmány igazolta, hogy emberi használatra biztonságos.
A teflon remek anyag. Segít abban, hogy az étel ne tapadjon a serpenyőhöz, így könnyebben tisztítható. Szinte bármilyen alakú és méretű tepsire tehető teflon is. Ezenkívül nagyon tartós, sokkal tartósabb, mint az anyag első bevezetésekor.
Hogyan tisztítható meg a teflon sütőfólia?
Amikor teflon sütőfóliáról van szó, fontos, hogy megfelelően tisztítsuk meg, hogy a lehető leghosszabb ideig legyen még használható. Először le kell törölni a teflon sütőfólia felületén esetlegesen előforduló ételmaradékokat. Amennyiben makacs étel ragadt a fóliára, áztassuk meleg szappanos vízbe, hogy fellazítsuk azt. Ezután puha szivaccsal vagy ronggyal kell mosni, elkerülve a nagyon durva súrolószereket, például az acélgyapotot, amelyek károsíthatják a fólia felületét. Ezután hagyjuk megszáradni, vagy töröljük meg a fóliát, és tároljuk száraz helyen. Amennyiben pedig nem akarunk a mosogatással bajlódni, a teflon sütőfólia egyik nagy előnye, hogy akár mosogatógépben is tisztítható.
Amennyiben további kérdésed merülne fel termékeinkkel kapcsolatban, lépj velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén, valamint kövess minket Instagramon és Facebookon, hogy ne maradj le akcióinkról és újdonságainkról!